Интернет общество – България | ISOC-Bulgaria

News for and from Internet Society – Bulgaria | Новини от и за “Интернет общество – България”

Министър-председателят стана член на Интернет общество

Posted by Veni Markovski on March 2, 2001

На среща в Министерски съвет на 2-ри март 2001 г. министър-председателят Иван Костов прие поканата на вице-президента на Интернет общество Джордж Садовски да се присъедини към членовете на престижната международна организация.
Лично шефът на българския клон на организацията свали от ревера си значката, с която Иван Костов ще може да удостоверява своето членство. “За мен беше удоволствие да предоставя на г-н Костов своята значка”, каза специално за Portal.bg Вени Марковски. “България отново произведе една изключително полезна новина за световното Интернет общество. След като миналата година Президентът Петър Стоянов стана първият действащ държавен глава – член на международната организация, сега г-н Костов се записа и като първият министър-председател, заявил съпричасността си към идеите на Интернет общество – да се популяризира Интернет навсякъде по света.”
Срещата в Министерски съвет бе съпътствана от още една изключително важна новина – министър-председателят обяви пред гостите си (Уай Джей Парк /Корея/, Ян Принс /Холандия/, Саша Безуханова (шеф на Хюлет-Пакард България/, Георги Ранделов /шеф на IBM България/ и Теодор Милев /шеф на Майкрософт България/, че държавата ще компютъризира 440 училища до края на годината.
Парите за проекта идват от лиценза за втория GSM оператор, съобщи по-късно шефът на ДКД Иван Таушанов по време на среща с гостите на Интернет фиестата.
Джордж Садовски използва случая, за да благодари на премиера за личния му принос за отмяна на лицензите за Интернет операторите през 1999 г.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: