Интернет общество – България | ISOC-Bulgaria

News for and from Internet Society – Bulgaria | Новини от и за “Интернет общество – България”

Европа може да научи много от България за високоскоростния Интернет

Posted by jvelkova on September 28, 2009

На 28 септември 2009 г. стартира първото национално проучване в България със специален фокус върху проникването на високоскоростен Интернет в страната и влиянието му върху местната икономика.

Проучването се провежда във всички региони на страната и е по поръчка на Европейския съвет за оптична връзка до дома (FTTH Council Europe). Изследването се организира от  Yankee Group със съдействието на Интернет общество – България и е част от по-голямо изследване на социално-икономическите ползи от високоскоростния (оптичен) Интернет в България. Целта на проучването е да изследва по какъв начин наличието на високоскоростен (оптичен) Интернет в България подпомага икономическото развитие и допринася за подобряването на различни социално-икономически метрики в страната.

Проучването се нуждае от голям брой отговори, за да може да се придобие добра представа за използването на високоскоростен Интернет в България.
Ето защо приканваме всеки Интернет потребител да се включи в проучването чрез попълване на анкетата, която се намира на този адрес:  http://survey.isoc.bg/

Чрез вашите отговори в анкетата ще допринесете за това България да бъде поставена на европейската карта като водеща държава и пример за Европа по достъп до високоскоростен Интернет.
Резултатите от проучването могат да спомогнат за привличане на вниманието в Европа относно сегашната ситуация на пазара по отношение на проникването на високоскоростен интернет в България, което до момента е силно подценявано в повечето международни доклади.

„Можем и смятаме да научим много от това как българите използват достъпа си до високоскоростен Интернет“, коментира Беноа Фелтън от Yankee Group, САЩ. „Интересуваме се най-вече да научим как този достъп влияе на ежедневието на обикновените хора в България, на общуването им с роднини, които се намират в далечни краища и на им трудовата ситуация. Това включва възможността да се работи от дома и потенциала да се работи в или стратира ИТ и интернет бизнес.”

Екипът на проучването, от името на Европейския съвет за оптична връзка до дома  и Yankee Group.

Интернет общество – България

За връзка с нас: тел. (02) 401 8009; email: office@isoc.bg

2 Responses to “Европа може да научи много от България за високоскоростния Интернет”

  1. […] * – от блога на “Интернет общество – България” [Comments […]

  2. […] * – от блога на “Интернет общество – […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: