Интернет общество – България | ISOC-Bulgaria

News for and from Internet Society – Bulgaria | Новини от и за “Интернет общество – България”

Време е за Open Fest

Posted by Dragoslava Greve on November 4, 2010

Отново е ноември и отново е време за Open Fest – най-обичаното от мен събитие, което приятелите на свободния софтуер и отворените технологии организират в България. За мен е удоволствие да помагам с каквото мога за реализирането на тази прекрасна идея, а ако и вас ви сърбят ръцете да помогнете – пишете на някой от екипа – задачи винаги ще се намерят. Няма как да не похваля и факта, че както в организацията на феста, така и в общността има много и активни дами.

Със всяка изминала година, конференцията става все по-интересна, организирана е по-професионално, добавят се нови панели и идват страхотни международни гости, за да разкажат новостите, по които работят. Тазгодишният, осми поред Open Fest ще ни зарадва с:

    Браян Кинг, програмист и разработчик за Mozilla от 1999 г.; президент на Mozdev.org и автор на книгите „Firefox Hacks: Tips & Tools for Next-Generation Web Browsing“ и „Creating Applications with Mozilla“ (O’Reilly). Бил е част от проекта KOMODO за разработка на IDE за повечето програмни езици, базиран на технологии на Mozilla. Браян ще говори за програмиране и уеб разработване.
    Александър Керемидарски ще ни разкаже защо поддръжката и услугите са жизненоважната основа за успешен бизнес с продукти с отворен код и как се изгражда ефикасна организация чрез използване на естествените за свободния софтуер стил, средства, продукти.
    Богомил Шопов ще ни запознае и разкаже какво може Kolab – пълноценен заместител на затворените решения от типа Exchange.

За мен ще бъде страшно интересно да чуя лекцята на Стефан Петров, който ще сподели челен опит по темата „Въвеждане на операционна система Linux в държавната и общинска администрации“ базирана на опита му от реализиране на проекта по въвеждане на Linux Ubuntu в Столичен инспекторат.

За първи път ще има и панел с презентации от типа Lightning Talks, при който всеки от лекторите разполага точно с пет минути, за да направи своето изложение.
Какво още е планирано за двата дни, можете да видите в официалното съобщение до медиите.

Не пропускайте да минете през Интерпред в София на 20-и и 21-и ноември, няма да съжалявате.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: